lauantai 20. syyskuuta 2014

Pizza Margarita ja täydellinen pizzapohja


Kakkukukinkaan-pizza. Kakkukuninkas on amerikan-italialainen kakkumestari, joka on alkanut isännöimään TV-ruokaohjelmaa. Hänen ruokansa eivät ole kaikista terveellisimpiä, mutta todella herkullisia italialaisia. Näin hänen tekevän pizzaa ja kirjoitin ohjeet itselleni. Pohja on kuohkea ja herkullinen ja täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan ja mitä kaapissa on.


Pizzapohja:

7,5 dl vehnäjauhoa
250 g lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl extra virgin oliiviöljyä

1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa todella hyvin niin, että saat sitkon aikaan. 
2. Kaada päälle pikkuisen oliiviöljyä. Anna kohota 30 minuuttia peitettynä.
3. Kaada taikina jauhotetulla pöydälle ja vaivaa ilmat pois ja leikkaa kolmeen palaan. Tee niistä pallot ja anna kohota 1 tunnin.
4. Jos haluat käyttää taikinan vasta seuraavana päivänä niin peitä hyvin ja laita jääkaappiin. Nosta kaapista 15 minuuttia ennen kuin alat käsittelemään taikinaa.


Tomaattikastike:

50g kuorittuja tomaatteja purkista
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
2 valkosipulia murskattuna
2 rkl Parmesani raastetta (tuore on parasta)
1 rkl sokeria
Suolaa maun mukaan

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna seistä noin tunnin. (Jos sinulla on kiire niin käytä saman tien.)


Margarita-pizza:

1 pizzapallo
1,5 dl tomaattikastiketta
100g tuoretta mozzarellaa kokonaisina palloina (valuat nesteet pois)
6 basilikan lehteä
Suolaa
Laadukasta extra virgin oliiviöljyä

1. Kauli tai levitä pizzapallo ympyrän muotoon niin, että halkaisia on noin 25cm.
2. Levitä pohjalle tomaattikastike ja jätä reunoille sentti kaks tyhjää.
3. revi basilikan lehdet ja ripottele pizzalle ne ja tee sama mozzarellalle.
4. Paista 250 asteessa 7-10 minuuttia kunnes reunat ovat kullanruskeat ja juusto kuplii.
5. Ota uunista ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja oliiviöljyä.

ps. Itse ripottelin mustapippuria vielä lisäksi pippurimyllystä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti